plan een bezoek


Bezoek aan het Europees Parlement in Brussel


De grote vergaderzaal kan worden bezocht door groepen vanaf tien personen. Bezoeken moeten ongeveer twee à drie maanden op voorhand worden gereserveerd.

Groepsbezoeken duren één à twee uur en omvatten een presentatie door een gids over de rol en werkzaamheden van het Europees Parlement en een bezoek aan de plenaire vergaderzaal.

 
Plenaire sessie in Straatsburg

Afhankelijk van de kalender van het Europees Parlement kan je tijdens het bezoek vanaf de tribune de plenaire vergadering volgen.

Bezoeken vinden plaats van maandag tot vrijdag en zijn beschikbaar in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Bezoekers moeten minstens 14 jaar oud zijn, voor jongere kinderen moet er een voorafgaande toestemming gevraagd worden.

Een groepsbezoek kan worden gereserveerd via het online aanvraagformulier:
plan je bezoek

Bereikbaarheid

Met de trein

Het station Brussel-Luxemburg ligt vlak bij het Europees Parlement.

Met de bus

Bussen met de nummers 22, 27, 34, 38, 64, 80 en 95 stoppen aan het Europees Parlement.

Met de metro

De dichtstbijzijnde haltes zijn Maalbeek en Schuman op metrolijnen 1 en 5 en de halte Troon op de lijnen 2 en 6.

Download een plannetje

Bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg

Het Europees Parlement vergadert 1 week per maand in Straatsburg. De kalender van het Europees Parlement kan je hierboven terugvinden.

Tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg

De grote vergaderzaal kan worden bezocht door groepen vanaf tien personen. Bezoeken moeten ongeveer twee à drie maanden op voorhand worden gereserveerd.

Groepsbezoeken duren één à twee uur en omvatten een presentatie door een gids over de rol en werkzaamheden van het Europees Parlement en een bezoek aan de plenaire vergaderzaal. Tijdens een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg kan je ook steeds vanaf de tribune de plenaire vergadering volgen.

Bezoeken vinden plaats van maandagnamiddag tot en met donderdagvoormiddag en zijn beschikbaar in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Bezoekers moeten minstens 14 jaar oud zijn, voor jongere kinderen moet er een voorafgaande toestemming gevraagd worden.

Een groepsbezoek kan worden gereserveerd via het online aanvraagformulier:
plan je bezoek

Na inschrijving zal u automatisch antwoord ontvangen. Als u dat aan ons bezorgt, kunnen we de aanvraag van dichtbij opvolgen bij de bezoekersdienst.

Normaal gezien ontvangt u 7 weken voor het geplande bezoek een bevestiging van de bezoekersdienst met de vraag de gegevens van de bezoekers mee te delen (voornaam, naam, woonplaats en geboortedatum)

Buiten de plenaire vergaderweken in Straatsburg

Bestaat een bezoek aan het Europees Parlement uit een rondleiding, waarbij u ook toegang krijgt tot de publieke tribune van de grote vergaderzaal. Rondleidingen buiten de plenaire vergaderweken zijn gewoonlijk in het Frans, Duits en Engels.

Bezoeken buiten de plenaire vergaderweken in Straatsburg vinden plaats van maandag tot en met donderdag en op vrijdagvoormiddag.

Een groepsbezoek kan worden gereserveerd door de bezoekersdienst te contacteren via VisitsSTR-FR@europarl.europa.eu in het Frans of via VisitsSTR-INT@europarl.europa.eu in het Engels.

Bereikbaarheid

Bus

Bussen met de nummers 6, 30 en 72 brengen je naar de halte "Droits de l'Homme”, op tien minuten wandelen van het Parlement.

Tram

Tramlijn E brengt je naar de halte "Parlement Européen", vlak voor de hoofdingang van het Europees Parlement.

Download een plannetje